Celozrnný chléb z domácí pekárny
Suroviny na celozrnný chléb z domácí pekárny:
250 ml mléka
60 ml vody
200 g hladké mouky
100 g žitné mouky chlebové
100 g celozrnné žitné mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
4 lžíce oleje
1 lžíce octa
1,5 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžíce kmínu
1 lžička sušeného droždí (1/4 čerstvého droždí)
semínka slunečnicová a sezamová
Příprava celozrnného chleba v domácí pekárně:
Suroviny dáme do domácí pekárny v klasickém pořadí, mléko, voda, mouka,
do důlku v mouce droždí (zahrneme), do rohů přísady. Na domácí
pekárně nastavíme program celozrnný, velikost střední, kůrka také
střední. Semínka přidáme po pípnutí.
Tagy: chléb z domácí pekárny recepty, domácí chléb z pekárny