Jogurtový chléb v domácí pekárně
Suroviny na jogurtový chléb v domácí pekárně:
150 ml bílého jogurtu
125 ml vody
125 ml mléka
300 g polohrubé mouky
100 g pšeničné chlebové mouky celozrnné
100 g žitné mouky chlebové
1 lžíce oleje
2 lžičky cukru
2,5 lžičky soli
1 lžíce kmínu
1 lžička sušeného droždí (1/4 čerstvého droždí)
semínka (sezamová, slunečnicová, dýňová), např. 3 lžíce
slunečnicových a 2 sezamových
Příprava jogurtového chleba v domácí pekárně:
Suroviny do domácí pekárny dáváme v pořadí voda, mléko, mouky, do
důlku v mouce droždí, do rohů přísady (cukr, sůl, olej, kmín), semínka
po pípnutí.
Program na domácí pekárně nastavíme základní, velikost střední, kůrka
střední (je dobrá i tmavá). Jogurtový chléb zásluhou jogurtu velmi
dobře kyne a je nadýchaný.
Tagy: chléb z domácí pekárny recepty, chléb z jogurtu, domácí chléb s jogurtem, domácí chléb z pekárny