Hamburgerové housky z domácí pekárny
Suroviny na hamburgerové housky z domácí pekárny:
240 ml mléka
500 g polohrubé mouky
2 vejce
6 lžic rozpuštěného másla
1 lžíce cukru
1 lžička soli
2 lžičky sušeného droždí
3 lžíce mléka na potření
sezam na posypání
Příprava hamburgerových housek zadělávaných v domácí pekárně:
Suroviny dáme do domácí pekárny a nastavíme program kynuté těsto. Po té
vyklopíme na vál a děláme placičky asi 1 cm vysoké (stačí asi na
6 hamburgerových housek). Necháme ještě na plechu asi 15 minut vykynout.
Potřeme mlékem, posypeme sezamem a pečeme na 200 stupňů.
Tagy: těsto v domácí pekárně, těsto na hamburgerové housky v domácí pekárně, příprava hamburgerových housek, hamburgerové housky recept