Tmavý chléb z domácí pekárny
Suroviny na tmavý chléb z domácí pekárny:
250 ml mléka
60 ml vody
200 g hladké mouky
200 g žitné mouky chlebové
100 g pšeničné mouky celozrnné
6 lžic oleje
1 lžíce octa
1 lžička cukru
2 lžičky soli
1 lžíce kmínu
1 lžička sušeného droždí (1/4 čerstvého droždí)
3 lžíce dýňových semínek
3 lžíce slunečnicových semínek
podle chuti můžeme kombinovat i se sezamovými semínky
Příprava tmavého chleba v domácí pekárně:
Do domácí pekárny dáme suroviny v klasickém pořadí mléko, voda, mouka,
do důlku v mouce droždí (zahrneme), do rohů přísady. Na domácí
pekárně nastavíme program celozrnný, velikost střední, kůrka střední.
Semínka přidáme po pípnutí.
Tagy: chléb z domácí pekárny recepty, domácí chléb z pekárny