Knedlíky v domácí pekárně
Suroviny na knedlíky zadělávané v domácí pekárně:
1 větší hrnek vlažného mléka
400 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
2 rohlíky nakrájené na kostky
1 vejce
1 lžička soli
2 lžičky sušeného droždí (1/2 čerstvého droždí)
Příprava knedlíků zadělávaných v domácí pekárně:
Na domácí pekárně nastavíme program kynuté těsto. Množství je na
3 střední šišky. Velkou výhodou je úspora času, docílíme navíc
konzistentního vykynutí z důvodu konstantní teploty. Odpadá neustálé
přesouvání mísy blíže ke zdroji tepla a podobně. Malé množství
spotřebované elektrické energie za uvedené výhody rozhodně stojí.
Tagy: kynuté knedlíky z domácí pekárny, houskový knedlík z domácí pekárny, kynuté knedlíky zadělávané v domácí pekárně