Donuts z domácí pekárny
Suroviny na donuts z domácí pekárny:
250 ml mléka
500 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
50 g másla nebo Hery
1 vejce
špetka soli
2 lžičky sušeného nebo ½ čerstvého droždí
Příprava donuts v domácí pekárně:
Suroviny dáme do domácí pekárny a nestavíme program kynuté těsto. Po
vykynutí přendáme na vál. Poté můžeme buď vyválet plát asi 1 cm a
vykrajovat kolečka a do nich menší kolečka (duté středy), nebo z těsta
uděláme váleček, který rozdělíme asi na 30 kusů. Z každého kusu
uděláme bochánek, zploštíme ho a doprostřed uděláme vykrajovátkem
díru. Necháme ještě 10 – 15 minut nakynout a smažíme v dostatečném
množství rozpáleného oleje. Po té je vyndáme na ubrousek, aby se donuts
zbavily přebytečného oleje. Posypeme moučkovým cukrem, nebo zdobíme
polevou a sypeme cukrovou rýží.
Tagy: těsto na donuts z domácí pekárny, moučníky z domácí pekárny, těsto na moučníky z domácí pekárny