Trdelník zadělávaný v domácí pekárně
Suroviny na trdelník zadělaný v domácí pekárně:
100 ml mléka
500 g polohrubé mouky
60 g moučkového cukru
4 žloutky
60 g másla
20 g sádla
20 ml rumu
5 g soli
1 lžička sušeného droždí (20 g čerstvého droždí)
Příprava trdelníku zadělávaného v domácí pekárně:
Suroviny dáme do domácí pekárny a nastavíme program kynuté těsto. Po
vykynutí vyklopíme na vál a rozdělíme na 5 dílů. Vyválíme dlouhý
plochý váleček, který namotáme na pomaštěnou láhev. Obalíme ve směsi
vanilkového cukru a skořice. Můžeme přidat i posekané ořechy. Pečeme
v troubě na 180 stupňů dozlatova.
Tagy: těsto na moučníky z domácí pekárny, příprava trdelníku, trdelník recept, těsto na trdelník z domácí pekárny, moučníky z domácí pekárny