Sekaná z domácí pekárny
Suroviny na sekanou z domácí pekárny:
1 kg mletého masa (vepřové, hovězí, drůbeží nebo směs)
2 rohlíky
200 ml vody
3 vejce
50 g anglické slaniny
1 cibule
4 stroužky česneku (prolisujeme)
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžička cukru
1 prášek do pečiva
pepř
majoránka
sůl (pokud chceme, aby barva sekané byla do červena, použijeme rychlosůl
například Praganda nebo jen část soli nahradíme rychlosolí)
Příprava sekané v domácí pekárně:
Cibuli a slaninu pokrájíme na drobno, rohlíky pokrájíme na kostičky a
namočíme ve vodě. Všechny suroviny dáme do domácí pekárny a nastavíme
program těsto (nekynuté těsto). Suroviny můžeme nejdříve trochu
promíchat v míse a pak je dát do pekárny. Po doběhnutí programu těsto
nastavíme program pečení a pečeme asi jeden a půl hodiny. Na většině
pekáren je pečení jen na hodinu, proto si potom musíme ještě přidat.
Sekaná z domácí pekárny není pracná a je velmi chutná.
Tagy: sekaná v domácí pekárně, domácí sekaná pečená v domácí pekárně, příprava sekané v domácí pekárně