recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Kuřecí maso >> Burek s kuřecím masem

Burek s kuřecím masem

Suroviny na burek s kuřecím masem:
500 g listového těsta
500 g kuřecího masa
1 malá cibule
2 stroužky česneku
100 g tvrdého sýra
hrst čerstvých bylinek (bazalka, oregáno, tymián)
trochu másla
pepř
sůl
vejce na potření
olej na smažení

Příprava burku s kuřecím masem:
Cibulku pokrájenou nadrobno osmahneme na másle, přidáme kuřecí maso pokrájené na malé kostičky, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Necháme trochu prochladnout a přidáme nastrouhaný sýr a pokrájené bylinky. Můžeme přidat i dvě lžičky smetany.
Listové těsto rozválíme na větší kolo a rozdělíme křížem na osm částí (trojúhelníků). Na vnější strany trojůhelníků klademe náplň, obvody trojůhelníků potřeme rozšlehaným vejcem, aby nám zavinutý burek dobře držel pohromadě a zabalíme. Stáčíme od širší strany, kde máme náplň, boky zahneme dovnitř a po stočení nám vzniknou jakoby malé rohlíky. Nakonec potřeme vajíčkem a ze všech stran na oleji osmažíme dorůžova.
Můžeme podávat s různými zeleninovými saláty nebo s bramborem.

Tagy: pokrmy z kuřecího masa, listové těsto recepty, burek recept, burek z listového těsta, balkánský burek, příprava kuřecího masa, recepty z kuřecího masa