Burek s kuřecím masem
Suroviny na burek s kuřecím masem:
500 g listového těsta
500 g kuřecího masa
1 malá cibule
2 stroužky česneku
100 g tvrdého sýra
hrst čerstvých bylinek (bazalka, oregáno, tymián)
trochu másla
pepř
sůl
vejce na potření
olej na smažení
Příprava burku s kuřecím masem:
Cibulku pokrájenou nadrobno osmahneme na másle, přidáme kuřecí maso
pokrájené na malé kostičky, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
Necháme trochu prochladnout a přidáme nastrouhaný sýr a pokrájené
bylinky. Můžeme přidat i dvě lžičky smetany.
Listové těsto rozválíme na větší kolo a rozdělíme křížem na osm
částí (trojúhelníků). Na vnější strany trojůhelníků klademe náplň,
obvody trojůhelníků potřeme rozšlehaným vejcem, aby nám zavinutý burek
dobře držel pohromadě a zabalíme. Stáčíme od širší strany, kde máme
náplň, boky zahneme dovnitř a po stočení nám vzniknou jakoby malé
rohlíky. Nakonec potřeme vajíčkem a ze všech stran na oleji osmažíme
dorůžova.
Můžeme podávat s různými zeleninovými saláty nebo s bramborem.
Tagy: pokrmy z kuřecího masa, listové těsto recepty, burek recept, burek z listového těsta, balkánský burek, příprava kuřecího masa, recepty z kuřecího masa