Kuře s rozmarýnem
Suroviny na přípravu kuřete s rozmarýnem:
1 kuře
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
snítka čerstvého rozmarýnu
petrželka
sladká paprika
pepř
sůl
Příprava kuřete s rozmarýnem:
Kuře vně i uvnitř osolíme, okořeníme paprikou a pepřem a dovnitř
vložíme snítku petrželky. Lístky rozmarýnu pokrájíme na menší kousky a
vsuneme pod kůži na prsou i stehnech. Kuře opečeme na pekáči
s rozpáleným olejem, pak ho položíme na záda, podlijeme trochou vody a
v předehřáté troubě upečeme doměkka. Kuře vyndáme a rozpůlíme.
Vypečenou šťávu dolijeme trochou vody, krátce povaříme a zjemníme
máslem. Kuře s rozmarýnem podáváme s bramborem nebo s rýží.
Tagy: pokrmy z kuřecího masa, kuře na rozmarýnu, příprava kuřecího masa, recepty z kuřecího masa