Čína s pórkem
Suroviny na čínu s pórkem:
500 g kuřecích prsou
1 pórek
1 cibule
2 lžíce sójové omáčky
2 stroužky česneku
chilli koření (podle chuti)
1/4 lžičky mletého zázvoru
1 – 2 lžičky solamylu
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
olej na smažení
Příprava kuřecí číny s pórkem:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme, přidáme
sójovou omáčku, koření, prolisovaný česnek, olej a necháme asi 2 hodiny
marinovat.
Nakrájíme cibuli a pórek i se zelenou částí na slabé nudličky.
Rozehřejeme pánev s trochou oleje, přidáme maso i s marinádou, cibuli a
za občasného zamíchání restujeme až je maso měkké. Přidáme pórek a
ještě chvíli restujeme. Solamyl zamícháme asi ve 150 ml vody, přilijeme
do pánve a ještě chvíli povaříme.
Kuřecí čínu s pórkem podáváme s rýží.
Je to velmi jednoduchý, rychlý a chutný recept, který zvládne každý.
Tagy: pokrmy z kuřecího masa, kuřecí čína s pórkem, čína z kuřecího masa s pórkem, kuřecí prsa recepty, příprava kuřecího masa, pórek recepty, recepty z kuřecího masa