Čínské nudle
Suroviny na čínské nudle:
balíček čínských nudlí
300 g kuřecích prsou
2 mrkve
čínské zelí
1 pórek
červená paprika
sůl
pepř
sojová omáčka
Příprava čínských nudlí:
Kuřecí maso pokrájíme na malé kousíčky osolíme, opepříme, zakapeme
sojovou omáčkou a necháme odležet. Mezitím si nastrouháme mrkev na hrubém
struhadle, pokrájíme na kolečka pórek a na nudličky zelí a papriku. Na
pánvi potom osmahneme na oleji maso, přidáme zeleninu, můžeme přidat
i hrst pokrájených žampiónů a podusíme do měkka. Místo uvedené
zeleniny můžeme také použít zamraženou čínskou zeleninu. Čínské nudle
si mezitím uvaříme podle návodu na obalu. Osmažené maso se zeleninou si
dáme stranou a do pánve dáme osmažit uvařené nudle, které taktéž
zakapeme sojovou omáčkou, přidáme maso se zeleninou, ještě chvíli
prohřejeme a můžeme podávat.
Tagy: pokrmy z kuřecího masa, těstoviny recepty, nudle s kuřecím masem, příprava kuřecího masa, recepty z kuřecího masa