Kuře nadívané zelím
Suroviny na kuře nadívané zelím:
1 kuře
250 g kvašeného zelí
100 g slaniny
1 cibule
250 ml oleje
2 stroužky česneku kmín
sladká paprika
pepř
nové koření mleté
sůl
tlučený hřebíček
strouhaný muškátový oříšek
Příprava kuřete nadívaného zelím:
Připravíme si nádivku ze zelí, z kterého jsme vymačkali část šťávy a
ještě pokrájeli na drobno. Přidáme nakrájenou slaninu, cibuli,
rozmačkaný česnek, kmín, trochu pepře, nové koření, malou špetku
hřebíčku a muškátového oříšku. Dobře promícháme a nádivkou
naplníme kuře. Nakonec kuře osolíme a posypeme paprikou. Kuře dáme na
pekáč vymaštěný olejem, podlijeme trochou vody a posypeme kmínem.
V troubě pečeme do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a
obracíme. Upečené kuře rozpůlíme a vyjmeme z něj zelí. Kuře
rozporcujeme, vložíme zpět do pekáče a krátce ještě pečeme. Podáváme
s knedlíkem houskovým nebo bramborovým. Zelí podáváme jako přílohu.
Tagy: pokrmy z kuřecího masa, příprava kuřecího masa, recepty z kuřecího masa