Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Suroviny na dršťkovou polévku z hlívy ústřičné:
250 g hlívy ústřičné
2 velké cibule
1,5 lžíce hladké mouky
zabijačkové koření nebo pepř, sůl a majoránku
2 kostky masoxu
červená paprika
5–7 stroužků česneku
1,8 litru vody
Příprava dršťkové polévky z hlívy ústřičné:
Hlívu ústřičnou dobře opereme ve studené vodě. Nadrobno nakrájenou
cibuli na rozehřátém oleji smažíme do zlatova. Do osmažené cibule
přidáme hlívu ústřičnou, kterou předem pokrájíme na proužky velikosti
drštěk jako na klasickou dršťkovou polévku. Po krátkém podušení
zasypeme paprikou a poté přidáme necelé 2 litry vody, aby se paprika
nepřipálila. Zhruba polovinu hrnku vody necháme stranou pro pozdější
rozmíchání hladké mouky. Do dršťkové polévky dále přidáme dvě kostky
masoxu, česnek pokrájený na plátky a 2 lžičky zabijačkového koření.
Vaříme asi dvacet minut na mírném plameni. Mezitím rozkvedláme jednu až
dvě lžíce hladké mouky ve studené vodě a nalijeme do vařící polévky.
Dršťkovou polévku z hlívy ústřičné ještě asi 5 minut povaříme a
můžeme podávat.
Tagy: recepty polévky, polévka z hlívy ústřičné, recepty z hlívy ústřičné, falešná dršťková polévka, polévky s houbami, polévka z hub, hlívová polévka, příprava polévek, jídla z hlívy ústřičné