Slepičí polévka
Suroviny na přípravu slepičí polévky:
1/2 slepice
100 g kořenové zeleniny (mrkev, petžel, celer)
1 vejce
80 g krupice
sůl
petželka
Příprava slepičí polévky:
Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. potom jí vyndáme,
vykostíme, nakrájíme nadrobno a vložíme zpět do vývaru. Přidáme
kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle a uvaříme doměkka.
Potom zavaříme nočky, podle chuti slepičí polévku přisolíme a přidáme
posekanou petželku. Do slepičí polévky můžeme použít i jinou zavářku
(například domácí
nudle).
Příprava nočků:
Vejce rozmícháme v hrnku s krupicí a špetkou soli na středně husté
těstíčko a přes obrácené struhadlo protlačíme do polévky. Nočky ve
slepičí polévce vaříme ještě nekolik několik minut.
Tagy: zavářky do polévek, zavářka do slepičí polévky, nočky do polévky, polévka ze slepice, příprava slepice, slepice recepty