recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Polévky >> Slepičí polévka

Slepičí polévka

Suroviny na přípravu slepičí polévky:
1/2 slepice
100 g kořenové zeleniny (mrkev, petžel, celer)
1 vejce
80 g krupice
sůl
petželka

Příprava slepičí polévky:
Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. potom jí vyndáme, vykostíme, nakrájíme nadrobno a vložíme zpět do vývaru. Přidáme kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle a uvaříme doměkka. Potom zavaříme nočky, podle chuti slepičí polévku přisolíme a přidáme posekanou petželku. Do slepičí polévky můžeme použít i jinou zavářku (například domácí nudle).
Příprava nočků:
Vejce rozmícháme v hrnku s krupicí a špetkou soli na středně husté těstíčko a přes obrácené struhadlo protlačíme do polévky. Nočky ve slepičí polévce vaříme ještě nekolik několik minut.

Tagy: zavářky do polévek, zavářka do slepičí polévky, nočky do polévky, polévka ze slepice, příprava slepice, slepice recepty