Houbová polévka
Suroviny na přípravu houbové polévky:
400 g čerstvých hub
40 g másla nebo rostlinného tuku
400 g brambor
1 cibule
20 g hladké mouky
mletý pepř
kmín
sůl
petrželka
smetana
Příprava houbové polévky:
Houby očistíme, propláchneme, pokrájíme a podusíme s kmínem na části
másla nebo rostlinného tuku doměkka. Zbylý tuk zahřejeme v hrnci,
přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a jenom zpěníme, aby zůstala světlá.
Potom zasypeme moukou a za stálého míchání opražíme. Zalijeme vodou nebo
vývarem z kostí, rozmícháme, osolíme, opepříme, přidáme podušené
houby, na kostičky pokrájené brambory a povaříme, až brambory změknou.
Nakonec přidáme sekanou petrželku. Před podáním můžeme polévku zjemnit
přidáním smetany.
Tagy: pokrmy z hub, jídla z hub, polévka z hub, příprava polévek, recepty polévky, použití hub