Pórková polévka
Suroviny na pórkovou polévku:
1ks větší pórek
3ks větších brambor
2ks zeleninového bujonu
sladká paprika
pepř
sůl
majoránka
celý kmín
olej, nejlépe olivový
Příprava pórkové polévky:
Na drobno nakrájený pórek zprudka osmažíme na oleji v hrnci. V závěru
smažení přidáme kmín. Zalijeme studenou vodou a přidáme brambory
pokrájené na drobné kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme zeleninový
bujon, majoránku, lze i česnek. Rozmícháme a vaříme cca 30 minut, až
budou brambory měkké. Během varu můžeme přidat jíšku, není ale nutná.
Pórkovou polévku dovaříme, vychladíme a podáváme s krutony, nebo
pečivem.
Pórková polévka se řadí mezi lehce stravitelné dietní polévky.
Tagy: pórek recepty, zeleninové vývary, zeleninové polévky, příprava polévek, recepty polévky, jídla s pórkem, využití pórku, polévka z pórku