Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Suroviny na hovězí polévku s játrovými knedlíčky:
500 g hovězího předního masa, nejlépe s kostí
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 cibule
sůl
pepř
zelená petrželka
Suroviny na játrové knedlíčky:
200 g vepřových nebo hovězích jater
2 rohlíky
1 vejce
1 cibule
1 stroužek česneku
mléko
1 lžíce strouhanky
sůl
pepř
majoránka
zelená petrželka
Příprava hovězí polévky s játrovými knedlíčky:
Omyté maso dáme do horké vody, osolíme a vaříme. K poloměkkému masu
přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme doměkka. Maso a
zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Maso zbavíme kostí a nakrájíme na
kousky, zeleninu rozkrájíme také a vše dáme do vývaru. Játrové
knedlíčky připravíme z odblaněných a rozemletých jater. Umeleme je na
masovém strojku spolu s cibulí, česnekem a houskou, kterou jsme předem
pokrájeli a zvlhčili v mléce. Potom do směsi přidáme vejce, podle
potřeby strouhanku, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a můžeme
přidat zelenou petrželku. Z dobře promíchané hustší směsi tvoříme
malé knedlíčky a zaváříme do polévky. Knedlíčky vaříme podle
velikosti 3 – 5 minut. Pak jeden knedlíček vyjmeme, rozkrojíme a
přesvědčíme se je-li dostatečně uvařený. Hotovou hovězí polévku
s játrovými knedlíčky dochutíme a pokud máme, přidáme posekanou zelenou
petrželku.
Tagy: recepty polévky, jak dlouho vaříme játrové knedlíčky, játrové knedlíčky do polévky, příprava játrových knedlíčků, masové polévky, masové vývary, příprava polévek, výborné játrové knedlíčky