recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Polévky >> Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Suroviny na hovězí polévku s játrovými knedlíčky:
500 g hovězího předního masa, nejlépe s kostí
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 cibule
sůl
pepř
zelená petrželka
Suroviny na játrové knedlíčky:
200 g vepřových nebo hovězích jater
2 rohlíky
1 vejce
1 cibule
1 stroužek česneku
mléko
1 lžíce strouhanky
sůl
pepř
majoránka
zelená petrželka
Příprava hovězí polévky s játrovými knedlíčky:
Omyté maso dáme do horké vody, osolíme a vaříme. K poloměkkému masu přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme doměkka. Maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Maso zbavíme kostí a nakrájíme na kousky, zeleninu rozkrájíme také a vše dáme do vývaru. Játrové knedlíčky připravíme z odblaněných a rozemletých jater. Umeleme je na masovém strojku spolu s cibulí, česnekem a houskou, kterou jsme předem pokrájeli a zvlhčili v mléce. Potom do směsi přidáme vejce, podle potřeby strouhanku, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a můžeme přidat zelenou petrželku. Z dobře promíchané hustší směsi tvoříme malé knedlíčky a zaváříme do polévky. Knedlíčky vaříme podle velikosti 3 – 5 minut. Pak jeden knedlíček vyjmeme, rozkrojíme a přesvědčíme se je-li dostatečně uvařený. Hotovou hovězí polévku s játrovými knedlíčky dochutíme a pokud máme, přidáme posekanou zelenou petrželku.

Tagy: recepty polévky, jak dlouho vaříme játrové knedlíčky, játrové knedlíčky do polévky, příprava játrových knedlíčků, masové polévky, masové vývary, příprava polévek, výborné játrové knedlíčky