Polévka minestrone
Suroviny na polévku minestrone:
100 g bílých fazolí
2 rajčata
1 mrkev
kousek celeru
80 g brambor
80 g zelených fazolek
2 cibule
50 g makarónů nebo jiných těstovin
olej
50 g tvrdého sýra
půl snítky šalvěje
pepř
sůl
strouhaný sýr do misky
Příprava polévky minestrone:
Přebrané, propláchnuté fazole namočíme na 3 hodiny do vody a pak je
v téže vodě uvaříme do měkka. K fazolím přidáme brambory nakrájené
na kousky, všechnu zeleninu a vaříme dále. Na drobno nakrájenou cibuli,
bazalku a šalvěj osmažíme na oleji. Dáme do polévky spolu s těstovinami
a vaříme dále, až budou těstoviny měkké. Vařenou polévku minestrone,
pokud je třeba, doplníme vodou, osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný
tvrdý sýr. Polévku podáváme horkou, v misce s ní podáváme
nastrouhaný sýr.
Tagy: italská polévka, zeleninové polévky, příprava polévek, recepty polévky, italská zeleninová polévka, středomořská polévka