recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Polévky >> Zelňačka

Zelňačka

Suroviny na zelňačku:
1 kg uzených vepřových žebírek nebo vepřové koleno
500 g kysaného zelí
400 g brambor
hladká mouka
2 cibule
olej nebo sádlo
kysaná smetana
mletá paprika
kmín
sůl
petrželka

Příprava zelné polévky:
Uzená vepřová žebírka opereme a dáme vařit. Když je maso měkké, vyndáme ho, zbavíme kostí a nakrájíme na kousky. Vývar nalijeme na překrájené zelí, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a vaříme do měkka. Na oleji nebo sádle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, mouku a zasmažíme. Do polévky vložíme pokrájené maso, přidáme zásmažku a znovu krátce povaříme. Nakonec polévku přisolíme a vylepšíme smetanou. Potom ještě chvilku vaříme.

Tagy: použití zelí, zeleninové polévky, příprava polévek, recepty polévky, zelí recepty