Lívance s jahodami
Suroviny na lívance s jahodami:
300 g polohrubé mouky
200 – 250 ml mléka
30 g moučkového cukru
2 vejce
20 g droždí
sůl
olej
½ kg jahod
100 ml smetany na šlehání
80 g moučkového cukru
Příprava lívanců s jahodami:
Do části vlažného mléka zamícháme cukr, rozdrobíme droždí a necháme
chvíli nakynout. Potom přidáme vejce, mouku, zbytek mléka a špetku soli.
Můžeme nastrouhat také trochu citrónové kůry z dobře omytého citrónu.
Necháme chvíli ještě na teplém místě nakynout. Potom lžící nebo
sběračkou lijeme těsto do pánve nebo lívanečníku vytřeného olejem a
pečeme po obou stranách. Jahody rozmačkáme s cukrem, promícháme se
smetanou a mažeme na upečené lívance.
Tagy: příprava sladkých jídel, lívance recept, příprava lívanců, sladké recepty