recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Sladká jídla >> Žemlovka s jablky

Žemlovka s jablky

Suroviny na žemlovku s jablky:
8 housek nebo rohlíků (nebo veka)
1 kg jablek
2 – 3 vejce
600 ml mléka
100 g rostlinného tuku (např. hera)
120 g cukru
mletá skořice
moučkový a vanilkový cukr na posypání

Příprava žemlovky s jablky:
Pečivo pokrájíme na plátky, provlhčíme mlékem rozmíchaným s vejci a necháme prosáknout. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a pokrájíme na plátky. Do pekáče vymazaného rostlinným tukem urovnáme vrstvy provlhčeného pečiva a vrstvy jablek, které posypeme skořicí a pocukrujeme, končíme horní vrstvou pečiva. Žemlovku polijeme rozehřátým rostlinným tukem a upečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova. Upečenou žemlovku pokrájíme na porce a na talíři posypeme cukrem.

Tagy: příprava sladkých jídel, pokrmy s jablky, jídla s jablky, příprava žemlovky, zemlbába recept, žemlovka recept, sladké recepty