Žemlovka s jablky
Suroviny na žemlovku s jablky:
8 housek nebo rohlíků (nebo veka)
1 kg jablek
2 – 3 vejce
600 ml mléka
100 g rostlinného tuku (např. hera)
120 g cukru
mletá skořice
moučkový a vanilkový cukr na posypání
Příprava žemlovky s jablky:
Pečivo pokrájíme na plátky, provlhčíme mlékem rozmíchaným s vejci a
necháme prosáknout. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a pokrájíme na
plátky. Do pekáče vymazaného rostlinným tukem urovnáme vrstvy
provlhčeného pečiva a vrstvy jablek, které posypeme skořicí a pocukrujeme,
končíme horní vrstvou pečiva. Žemlovku polijeme rozehřátým rostlinným
tukem a upečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova. Upečenou žemlovku
pokrájíme na porce a na talíři posypeme cukrem.
Tagy: příprava sladkých jídel, pokrmy s jablky, jídla s jablky, příprava žemlovky, zemlbába recept, žemlovka recept, sladké recepty