Žemlovka s tvarohem
Suroviny na žemlovku s tvarohem:
400 g veky nebo rohlíků
500 g měkkého tvarohu
100 g cukru
2 jablka
2 lžíce rozinek
½ l mléka
2 vejce
40 g másla
1 vanilkový cukr
Příprava žemlovky s tvarohem:
Veku nebo rohlíky rozkrájíme na plátky a provlhčíme mlékem. Tvaroh
rozmícháme s trochou mléka, žloutky a omytými, posekanými rozinkami.
Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe polovinu provlhčeného pečiva,
na to polovinu tvarohové náplně, potom zbytek pečiva a na závěr zbytek
tvarohu. V předehřáté troubě zapečeme. Před koncem pečení potřeme
sněhem ušlehaným z bílků s trochou cukru. Dáme ještě do trouby, aby
sníh zrůžověl.
Tagy: příprava sladkých jídel, pokrmy s jablky, jídla s jablky, příprava žemlovky, zemlbába recept, žemlovka recept, sladké recepty