Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Suroviny na ovocné knedlíky z odpalovaného těsta:
350 g hrubé mouky
250 ml mléka
1 vejce
20 g másla nebo rostlinného tuku
sůl
ovoce (meruňky, jahody a podobně)
Na posypání:
tvrdý tvaroh nebo mák
cukr moučka
máslo na polití
Příprava ovocných knedlíků z odpalovaného těsta:
Mléko osolíme špetkou soli, přidáme máslo nebo rostlinný tuk, pomalu
vsypáváme mouku a za stálého míchání vaříme (odpalujeme), až se těsto
nelepí na dno a stěny nádoby. Do částečně vychladlého těsta přidáme
vejce. Vyválíme na pomoučeném válu na plát, nakrájíme na čtverečky,
poklademe umytým a okapaným ovocem a zabalíme. Dáváme do vroucí osolené
vody a vaříme 6 – 7 minut. Na talíři sypeme nastrouhaným tvarohem nebo
umletým mákem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Místo
másla můžeme navrch ozdobit ušlehanou šlehačkou.
Tagy: příprava sladkých jídel, knedlíky s ovocem, sladké recepty