Vepřové maso po debrecínsku
Suroviny na vepřové maso po debrecínsku:
500 g vepřové plece
100 g párků
1 cibule
1 lžíce rajského protlaku
olej
hladká mouka
sůl
pepř
mletá sladká paprika
Příprava vepřového masa po debrecínsku:
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném oleji, aby
zůstala světlá. Potom přidáme omyté maso, které posolíme, opepříme,
přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Podlijeme hrnkem vody nebo
vývarem a dusíme. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, vyndáme ho a rozkrájíme na porce. Šťávu vydusíme,
až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou a opražíme. Zředíme trochou
vody, pořádně rozmícháme, přidáme rajský protlak a dobře povaříme.
Potom přidáme na kolečka nakrájený párek, přisolíme dle chuti a necháme
ještě přejít varem. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem,
nebo vařenými brambory.
Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa