recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Vepřové maso >> Vepřové maso po debrecínsku

Vepřové maso po debrecínsku

Suroviny na vepřové maso po debrecínsku:
500 g vepřové plece
100 g párků
cibule
1 lžíce rajského protlaku
olej
hladká mouka
sůl
pepř
mletá sladká paprika

Příprava vepřového masa po debrecínsku:
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném oleji, aby zůstala světlá. Potom přidáme omyté maso, které posolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Podlijeme hrnkem vody nebo vývarem a dusíme. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, vyndáme ho a rozkrájíme na porce. Šťávu vydusíme, až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou a opražíme. Zředíme trochou vody, pořádně rozmícháme, přidáme rajský protlak a dobře povaříme. Potom přidáme na kolečka nakrájený párek, přisolíme dle chuti a necháme ještě přejít varem. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem, nebo vařenými brambory.

Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa