Vepřová roláda s vaječnou náplní
Suroviny na vepřovou roládu s vaječnou náplní:
800 g vepřové plece bez kosti
sádlo nebo olej
hladká mouka
mletý pepř
sůl
Vaječná náplň:
100 g měkkého salámu
2 vejce
4 lžíce sterilovaného hrášku
hořčice
sůl
Příprava vepřové rolády s vaječnou náplní:
Vepřové maso rozkrojíme na souvislý plát, naklepeme, osolíme, opepříme a
potřeme tence hořčicí. Připravíme si náplň. Na kostičky nakrájený
salám osmahneme na oleji, přidáme vejce osolíme, opepříme a umícháme.
Potom vmícháme okapaný hrášek. Plát masa poklademe nádivkou, stočíme a
ovážeme režnou nití. Roládu opečeme na tuku po všech stranách, podlijeme
a podusíme do měkka. Při dušení přeléváme vypečenou šťávou a podle
potřeby podléváme vodou. Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku,
zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vody a povaříme. Podáváme
s bramborem, bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.
Tagy: recepty z vepřového masa, roláda z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa