Zapékané vepřové kotlety
Suroviny na zapékané vepřové kotlety:
4 vepřové kotlety
2 vejce
80 g tvrdého sýra
100 ml smetany
kousek másla
olej
sůl
pepř
lžička strouhanky
Příprava zapékaných vepřových kotlet:
Kotlety dobře naklepeme, nařízneme u kosti do poloviny, osolíme, opepříme
a nařízneme ještě na okrajích. Prudce opečeme po obou stranách na
rozehřátém oleji. Kotlety přendáme do zapékací misky, zalijeme směsí
smetany, vajec a poloviny tvrdého nastrouhaného sýra. Krátce zapečeme
v hodně vyhřáté troubě nebo na grilu. Po chvíli je posypeme druhou
částí strouhaného sýra se strouhankou, poklademe na plátky nakrájeným
máslem a znovu zapečeme. Podáváme s vařenými brambory, hranolkami nebo
opečenými bramborami. Můžeme doplnit oblohou, kompotem nebo zeleninovým
salátem.
Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa