Vepřové po cikánsku
Suroviny na vepřové po cikánsku:
400 g vepřové kýty
100 g anglické slaniny
100 g párků
1 cibule
2 rajčata
2 papriky
olej
hladká mouka
kysaná smetana
mletý pepř
sůl
petrželka
Příprava vepřového po cikánsku:
Vepřové maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Naklepané plátky
pokrájíme na proužky, osolíme, okořeníme, zaprášíme moukou, zprudka
opečeme na oleji a odstavíme. Na jiné pánvi, rozškvaříme pokrájenou
slaninu, opečeme kolečka párků, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka,
papriky na nudličky a plátky rajčat. K tomu přidáme opečené maso a vše
spolu podusíme. Na každou porci masa můžeme na talíři dát dvě lžíce
kysané smetany. Podáváme s dušenou rýží.
Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa