Čína z vepřového masa ve sladkokyselé omáčce
Suroviny na čínu z vepřového masa ve sladkokyselé omáčce:
600 g vepřové kýty
1 cibule
½ zelené papriky
½ červené papriky
½ okurky
1 plátek ananasu (čerstvého nebo konzervovaného)
4 lžíce ananasové šťávy
3 lžíce vinného octa
1 lžička chilli omáčky
1 lžíce cukru
½ rajčete
1 lžička škrobové moučky
300 ml kuřecího vývaru
2 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
Příprava číny z vepřového masa ve sladkokyselé omáčce:
Papriky zbavené semínek, cibuli, okurku a ananas nakrájíme na nudličky.
V misce smícháme ananasovou šťávu, vinný ocet, chilli omáčku,
pokrájené rajče zbavené slupky a semínek, vývar a cukr. V pánvi
s rozpáleným olejem osmažíme maso s prolisovaným česnekem do zlatova. Po
té maso vyndáme, na pánev vložíme zeleninu a ananas a smažíme asi
2 minuty. Přidáme opět maso, omáčku z misky vlijeme do pánve a vše
smažíme asi 3 – 4 minuty. Škrobovou moučku smícháme s trochou vody,
přilijeme k směsi a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme
pepřem a solí. Podáváme s dušenou rýží.
Tagy: recepty z vepřového masa, čína recepty, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa