recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Vepřové maso >> Královské kotlety

Královské kotlety

Suroviny na královské kotlety:
4 vepřové kotlety bez kosti
1 nožička klobásy
150 g žampiónů
4 plátky tvrdého sýra
150 ml smetany
2 cibule
pepř
sůl
tymián
tuk na vymazání pekáče

Příprava královských kotlet:
Vepřové kotlety naklepeme, nařízneme na několika místech, okořeníme a osolíme. Maso dáme do dobře vymazané pečící nádoby a posypeme na kolečka nakrájenou klobásou. Přidáme očištěné žampióny, pokrájené na plátky, 1 cibuli pokrájenou na kolečka a plátky sýra. Navrch rozprostřeme druhou cibuli pokrájenou taktéž na kolečka. Vše zalijeme smetanou, přiklopíme a upečeme v předehřáté troubě. Podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.

Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa