Královské kotlety
Suroviny na královské kotlety:
4 vepřové kotlety bez kosti
1 nožička klobásy
150 g žampiónů
4 plátky tvrdého sýra
150 ml smetany
2 cibule
pepř
sůl
tymián
tuk na vymazání pekáče
Příprava královských kotlet:
Vepřové kotlety naklepeme, nařízneme na několika místech, okořeníme a
osolíme. Maso dáme do dobře vymazané pečící nádoby a posypeme na
kolečka nakrájenou klobásou. Přidáme očištěné žampióny, pokrájené
na plátky, 1 cibuli pokrájenou na kolečka a plátky sýra. Navrch
rozprostřeme druhou cibuli pokrájenou taktéž na kolečka. Vše zalijeme
smetanou, přiklopíme a upečeme v předehřáté troubě. Podáváme
s hranolky nebo opečeným bramborem.
Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa