recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Vepřové maso >> Vepřové kotlety po maďarsku

Vepřové kotlety po maďarsku

Suroviny na vepřové kotlety po maďarsku:
4 vepřové kotlety
40 g slaniny bez kůže
5 zelených paprik
3 lžíce rajského protlaku
1 cibule
olej
3 lžíce červeného vína
1 lžíce hladké mouky
(150 ml vývaru s kostí)
worchester
mletý pepř
sůl

Příprava vepřových kotlet po maďarsku:
Kotlety částečně odřízneme od kosti, naklepeme, po obvodu nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a opepříme. Maso po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Opečené kotlety dáme stranou a do oleje od opékání dáme na malé hranolky nakrájenou slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriku nakrájenou na nudličky a podusíme. Po chvilce vmícháme mouku, osmahneme, přidáme rajský protlak, víno, worchester, vývar nebo vodu a dusíme až šťáva zhoustne a odděluje se tuk. Hustou směs dáme na talíře, na ní položíme kotlety a podáváme nejlépe s opékaným bramborem.

Tagy: recepty z vepřového masa, maďarské kotlety, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa