Vepřová roláda s klobásou
Suroviny na vepřovou roládu s klobásou:
¾ kg vepřové pečeně bez kosti
100 g anglické slaniny
2 nožičky pikantní klobásy
1 cibule
hořčice
mletý pepř
sůl
Příprava vepřové rolády:
Vykostěnou vepřovou pečeni rozřízneme na plát, naklepeme, nasolíme,
opepříme a potřeme hořčicí. Na plát rozložíme slaninu a na ni klobásy.
Maso stočíme do rolády a ovážeme režnou nití. V pekáči na oleji
osmahneme cibulku,aby zůstala světlá, přidáme roládu, podlijeme a zakryté
dáme péci do rozehřáté trouby asi hodinu. Pak poklici odklopíme a
dopečeme, až bude maso měkké. Podáváme s bramborovým knedlíkem a
dušeným zelím.
Tagy: recepty z vepřového masa, roláda z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa