Rizoto z vepřového masa
Suroviny na rizoto z vepřového masa:
300 g vepřové plece
300 g rýže
olej
2 lžíce sterilovaného hrášku
tvrdý sýr na strouhání (asi 80 g)
sůl
Příprava rizota z vepřového masa:
Omyté maso vložíme do kastrolu s rozpáleným olejem, osolíme a krátce
osmahneme. Přiklopíme, dáme do trouby, podle potřeby podlijeme a pečeme
doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme.
Měkké maso pokrájíme na malé kousky a dáme zpět do kastrolu, do šťávy
z masa. Rýži přebereme, spaříme(přelijeme vroucí vodou) a necháme
okapat. Vsypeme ji do kastrolu a přelijeme vodou (na jeden šálek rýže dva
šálky vody), osolíme, přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme
doměkka. K upečenému a pokrájenému masu přidáme rýži, sterilovaný
hrášek a promícháme. Podle chuti přisolíme. Rizoto natlačujeme pomocí
lžíce do sběračky vypláchnuté vodou a na talíř vyklápíme kopečky.
Povrch sypeme strouhaným sýrem a můžeme také ozdobit snítkou petrželky.
Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa