recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Vepřové maso >> Rizoto z vepřového masa

Rizoto z vepřového masa

Suroviny na rizoto z vepřového masa:
300 g vepřové plece
300 g rýže
olej
2 lžíce sterilovaného hrášku
tvrdý sýr na strouhání (asi 80 g)
sůl

Příprava rizota z vepřového masa:
Omyté maso vložíme do kastrolu s rozpáleným olejem, osolíme a krátce osmahneme. Přiklopíme, dáme do trouby, podle potřeby podlijeme a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme. Měkké maso pokrájíme na malé kousky a dáme zpět do kastrolu, do šťávy z masa. Rýži přebereme, spaříme(přelijeme vroucí vodou) a necháme okapat. Vsypeme ji do kastrolu a přelijeme vodou (na jeden šálek rýže dva šálky vody), osolíme, přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme doměkka. K upečenému a pokrájenému masu přidáme rýži, sterilovaný hrášek a promícháme. Podle chuti přisolíme. Rizoto natlačujeme pomocí lžíce do sběračky vypláchnuté vodou a na talíř vyklápíme kopečky. Povrch sypeme strouhaným sýrem a můžeme také ozdobit snítkou petrželky.

Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa