Vepřové špízy
Suroviny na vepřové špízy:
400 g vepřové kýty
150 g vepřových jater
2 silnější plátky šunky
100 g slaniny
2 menší cibule
1 sterilovaná kapie
olej
mletý pepř
mletá paprika sladká
sůl
Příprava vepřových špízů:
Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme, okořeníme,
osolíme a nakrájíme na čtverečky. Na stelné čtverečky pokrájíme
odblaněné plátky jater, šunku a slaninu nakrájíme na tenké plátky.
Cibuli a kapii pokrájíme na takové kousky, aby se daly napichovat. Vše
napícháme střídavě na čtyři kovové jehly na špízy nebo špejle.
Potřeme po všech stranách olejem a grilujeme nebo opékáme na oleji na
pánvi. Vhodná příloha jsou bramborové hranolky, krokety nebo vařené
brambory.
Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa