recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Vepřové maso >> Moravský vrabec

Moravský vrabec

Suroviny na moravské vrabce:
300 g vepřové plece
300 g vepřového bůčku
nebo může být jen 600 g vepřové plece
sádlo
2 cibule
2 stroužky česneku
hladká mouka
kmín
sůl

Příprava moravských vrabců:
Maso rozkrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme v pekáčku na sádle, aby zůstala světlá. Na cibuli vložíme maso, prolisovaný česnek, posolíme a pokmínujeme. Osmahneme krátce po všech stranách, podlijeme a dáme péct do předehřáté trouby. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby můžeme podlít. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, až zůstane jenom tuk, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání opražíme. Po té zředíme trochou vody, rozmícháme a povaříme. Maso vrátíme zpět do šťávy, podle chuti přisolíme a necháme chvíli prohřát. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Jako přílohu podáváme dušené zelí nebo špenát.

Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa