Moravský vrabec
Suroviny na moravské vrabce:
300 g vepřové plece
300 g vepřového bůčku
nebo může být jen 600 g vepřové plece
sádlo
2 cibule
2 stroužky česneku
hladká mouka
kmín
sůl
Příprava moravských vrabců:
Maso rozkrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme
v pekáčku na sádle, aby zůstala světlá. Na cibuli vložíme maso,
prolisovaný česnek, posolíme a pokmínujeme. Osmahneme krátce po všech
stranách, podlijeme a dáme péct do předehřáté trouby. Během pečení
přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby můžeme podlít. Měkké
maso vyjmeme, šťávu vydusíme, až zůstane jenom tuk, zaprášíme hladkou
moukou a za stálého míchání opražíme. Po té zředíme trochou vody,
rozmícháme a povaříme. Maso vrátíme zpět do šťávy, podle chuti
přisolíme a necháme chvíli prohřát. Podáváme s houskovým nebo
bramborovým knedlíkem. Jako přílohu podáváme dušené zelí nebo
špenát.
Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa