recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Vepřové maso >> Vepřová žebra v medové marinádě

Vepřová žebra v medové marinádě

Suroviny na vepřová žebra v medové marinádě:
2 kg vepřových žeber
sůl
pepř
Marináda:
100 g medu
50 g rajského protlaku
2 lžíce oleje
1 lžíce sójové omáčky
česnek
sůl
pepř

Příprava vepřových žeber v medové marinádě:
Vepřová žebírka nejprve osolíme a opepříme. Vložíme je do pekáče, zalijeme vodou, přiklopíme a dáme podusit. Smícháme med, protlak, olej sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Vychladlá žebra (můžeme naporcovat) potíráme připravenou marinádou. Po té pečeme v troubě nebo na grilu.

Tagy: recepty z vepřového masa, připrava vepřových žeber, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa