Marinované maso
Suroviny na marinované maso:
¾ kg vepřové kýty, nebo kotlety
3 celá vejce
2 lžíce solamylu
1 lžíce sojové omáčky
½ lžíce magi
1,5 lžíce majoránky
¼ lžičky pepře
1 lžička soli
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky kari
½ lžičky worchestru
6–8 stroužků česneku
Příprava marinovaného masa:
Vepřové maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Ze všech ostatních surovin
smícháme omáčku. Naklepané řízky namáčíme do připravené marinády a
skládáme do mísy. Zakryjeme alobalem a dáme do druhého dne do lednice.
Marinované maso smažíme na troše oleje.
Tagy: recepty z vepřového masa, nakládané vepřové maso, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa