recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Vepřové maso >> Vepřový bůček plněný

Vepřový bůček plněný

Suroviny na vepřový bůček plněný:
500 g vepřového bůčku
kmín
sůl
Nádivka:
2 rohlíky nebo housky
100 ml mléka
1 vejce
1 stroužek česneku
pažitka nebo petrželka
mletý pepř
sůl

Příprava plněného vepřového bůčku:
Bůček omyjeme a osušíme a prořízneme středem, aby vznikla kapsa. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Potom vymačkáme, přidáme žloutek, prolisovaný česnek, sekanou petrželku nebo pažitku, osolíme a opepříme. Nakonec lehce vmícháme z bílku ušlehaný sníh. Kapsu v bůčku naplníme nádivkou a upevníme jehlami nebo zašijeme. Maso dáme do pekáče, posolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, rozkrájíme ho na porce. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, vařeným bramborem nebo chlebem. Jako přílohu můžeme použít dušené zelí, špenát nebo sterilovaný zeleninový salát.

Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa