Vepřový bůček plněný
Suroviny na vepřový bůček plněný:
500 g vepřového bůčku
kmín
sůl
Nádivka:
2 rohlíky nebo housky
100 ml mléka
1 vejce
1 stroužek česneku
pažitka nebo petrželka
mletý pepř
sůl
Příprava plněného vepřového bůčku:
Bůček omyjeme a osušíme a prořízneme středem, aby vznikla kapsa. Rohlíky
nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Potom vymačkáme, přidáme
žloutek, prolisovaný česnek, sekanou petrželku nebo pažitku, osolíme a
opepříme. Nakonec lehce vmícháme z bílku ušlehaný sníh. Kapsu
v bůčku naplníme nádivkou a upevníme jehlami nebo zašijeme. Maso dáme do
pekáče, posolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté
troubě. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby
podléváme. Když je maso měkké, rozkrájíme ho na porce. Podáváme
s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, vařeným bramborem nebo chlebem.
Jako přílohu můžeme použít dušené zelí, špenát nebo sterilovaný
zeleninový salát.
Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa