recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Vepřové maso >> Vepřová pečeně na víně

Vepřová pečeně na víně

Suroviny na vepřovou pečeni na víně:
1 kg vepřové pečeně bez kosti
4 stroužky česneku
1 citrón
6 větviček rozmarýnu
4 lžíce olivového oleje
250 ml suchého bílého vína
¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
mletý pepř
sůl

Příprava vepřové pečeně na víně:
Připravíme si marinádu: nastrouháme kůru z jednoho dobře omytého citrónu, česnek nakrájíme na plátky, ze třech větviček rozmarýnu otrháme lístky a nadrobno nasekáme, přidáme pepř, sůl, muškátový oříšek, 2 lžíce olivového oleje a dobře promícháme. Omyté a osušené maso vcelku potřeme marinádou a necháme pět hodin v lednici rozležet. Do pekáčku nalijeme zbylý olej a necháme ho středně rozpálit, přidáme maso a ze všech stran ho opečeme lehce do hněda. Takto připravené vložíme péct do trouby zahřáté na 160 stupňů, po chvíli přidáme zbylý rozmarýn a pečeme asi třičtvrtě hodiny. Po té přilijeme víno a pečeme ještě asi hodinu. Při pečení maso pravidelně obracíme a podléváme. Podáváme s bramborem nebo rýží.

Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa