Vepřové medailonky na houbách
Suroviny na vepřové medailonky na houbách:
800 g vepřové kýty nebo panenky
1 cibule
500 g hříbků nebo žampiónů
1 paprika
olej na smažení
kousek másla
hladká mouka
sůl
pepř
petrželka
Příprava vepřových medailonků:
Z vepřové kýty nebo panenky nakrájíme medailonky. Maso lehce naklepeme,
osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V pánvi na rozehřátém oleji
medailonky osmažíme a přendáme na talíř. Do pánve přidáme máslo,
vložíme na něj nadrobno nakrájenou cibuli a lehce zpěníme. Potom přidáme
očištěné kousky hub a nadrobno nakrájenou papriku. Opečeme, trochu
podlijeme a podusíme do měkka. Podle chuti dosolíme, opepříme a nakonec
vmícháme nasekanou zelenou petrželku. Touto směsí z hub obložíme
medailonky a podáváme je s bramborem, hranolkami nebo rýží.
Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa