Vepřové maso s pórkem po čínsku
Suroviny na vepřové maso s pórkem po čínsku:
500 g vepřové kýty
1 lžíce solamylu
1 vejce
200 g pórku
2 lžíce bílého vína
olej
chilli
sůl
Příprava vepřového masa s pórkem po čínsku:
V misce rozšleháme vejce, přidáme solamyl rozmíchaný v troše vody a na
proužky nakrájené maso. Dobře vše promícháme, dáme do pánve
s rozpáleným olejem a maso za stálého míchání opečeme. Z omytého
pórku sloupneme vrchní vrstvu a rozkrájíme ho na tenká kolečka. Přidáme
ho do pánve k masu, podlijeme několika lžícemi vody nebo vývaru, osolíme,
okořeníme a za častého promíchávání podusíme. Během tepelné úpravy
ještě přidáme sójovou omáčku a víno. Podáváme s dušenou rýží nebo
chlebem.
Tagy: recepty z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa, jídla s pórkem, využití pórku, pórek recepty