Vepřové závitky na smetaně
Suroviny na vepřové závitky na smetaně:
500 g vepřové kýty
1 vejce
60 g měkkého salámu
sterilované okurky
40 g slaniny
40 g hladké mouky
200 ml smetany
1 cibule
hořčice
mletý pepř
sůl
Příprava vepřových závitků na smetaně:
Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme přes vlákno na 4 plátky. Každý
plátek rozklepeme do šířky, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí,
poklademe kousky natvrdo uvařeného vejce, proužky salámu a okurky. Plátky
dobře svineme a zavážeme nití. V kastrolu rozpustíme na kostičky
nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a zpěníme ji, aby
zůstala světlá. Na cibuli přidáme závitky a po všech stranách osmahneme.
Potom podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme. Během dušení
závitky obracíme a podle potřeby podléváme. Když jsou závitky měkké,
vyjmeme je, šťávu zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a dobře
povaříme. Omáčku podle chuti přisolíme, dáme do ní závitky a ještě
necháme prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Tagy: recepty z vepřového masa, závitky z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa