Cikánská hovězí pečeně
Suroviny na cikánskou hovězí pečeni:
500 g hovězího zadního masa (špalíček)
20 g slaniny
2 rajčata
3 papriky
sádlo nebo olej
2 lžíce rajského protlaku
1 sterilovaná okurka
1 větší cibule
kousek másla
mletá paprika
mletý pepř
sůl
Příprava cikánské hovězí pečeně:
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Nadrobno
pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a po všech stranách ho
opečeme. Podlijeme trochou vody, přidáme rajský protlak a přiklopené
pečeme do změknutí. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a
podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přidáme rajčata, papriky
a okurku pokrájené na nudličky. Pečeme dále až do změknutí masa. Před
podáváním maso pokrájíme na porce. Podáváme s rýží nebo
těstovinami.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa