recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Hovězí maso >> Cikánská hovězí pečeně

Cikánská hovězí pečeně

Suroviny na cikánskou hovězí pečeni:
500 g hovězího zadního masa (špalíček)
20 g slaniny
2 rajčata
3 papriky
sádlo nebo olej
2 lžíce rajského protlaku
1 sterilovaná okurka
1 větší cibule
kousek másla
mletá paprika
mletý pepř
sůl

Příprava cikánské hovězí pečeně:
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a po všech stranách ho opečeme. Podlijeme trochou vody, přidáme rajský protlak a přiklopené pečeme do změknutí. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přidáme rajčata, papriky a okurku pokrájené na nudličky. Pečeme dále až do změknutí masa. Před podáváním maso pokrájíme na porce. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa