Znojemská hovězí pečeně
Suroviny na znojemskou hovězí pečeni:
800 g hovězího masa (kýta, roštěnka)
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 cibule
50 g slaniny
2 sterilované okurky
1 lžíce hladké mouky
několik kuliček pepře a nového koření
olej
sůl
Příprava znojemské hovězí pečeně:
Do masa uděláme nožem zářezy a vložíme do nich špalíčky slaniny, maso
osolíme. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou
a nakrájenou zeleninu a koření. Na to vložíme maso, které ze všech stran
opečeme a podlijeme vývarem nebo vodou. Dáme do rozehřáté trouby a za
občasného podlévání a přelévání masa vypečenou šťávou upečeme do
měkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu
zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s malým množstvím vody a povaříme.
Propasírujeme, přidáme na kostičky nakrájené okurky a plátky masa. Vše
ještě krátce prohřejeme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa