Hovězí pečeně na tymiánu
Suroviny na hovězí pečeně na tymiánu:
700 g hovězí roštěné
2 stroužky česneku
1 malá cibule
30 g másla
olej
1 kostka zeleninového bujónu
mletý pepř
tymián
½ lžičky drceného koriandru
sůl
Příprava hovězí pečeně na tymiánu:
Maso vcelku potřeme prolisovaným česnekem a nastrouhanou cibulí, posypeme
pepřem, tymiánem, koriandrem, pokapeme olejem a necháme asi hodinu rozležet.
Potom maso opečeme ze všech stran na pánvi s olejem, přendáme do pekáče,
přidáme máslo, rozdrobený zeleninový bujón, podlijeme trochou vody a
zprudka pečeme asi 30 minut. Potom teplotu snížíme a ještě pozvolna
dopečeme. Před servírováním maso nakrájíme na plátky. Podáváme
nejčastěji s bramborem, nebo opečeným bramborem.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, pokrmy z hovězí roštěné, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa