recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Hovězí maso >> Hovězí pečeně na tymiánu

Hovězí pečeně na tymiánu

Suroviny na hovězí pečeně na tymiánu:
700 g hovězí roštěné
2 stroužky česneku
1 malá cibule
30 g másla
olej
1 kostka zeleninového bujónu
mletý pepř
tymián
½ lžičky drceného koriandru
sůl

Příprava hovězí pečeně na tymiánu:
Maso vcelku potřeme prolisovaným česnekem a nastrouhanou cibulí, posypeme pepřem, tymiánem, koriandrem, pokapeme olejem a necháme asi hodinu rozležet. Potom maso opečeme ze všech stran na pánvi s olejem, přendáme do pekáče, přidáme máslo, rozdrobený zeleninový bujón, podlijeme trochou vody a zprudka pečeme asi 30 minut. Potom teplotu snížíme a ještě pozvolna dopečeme. Před servírováním maso nakrájíme na plátky. Podáváme nejčastěji s bramborem, nebo opečeným bramborem.

Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, pokrmy z hovězí roštěné, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa