recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Hovězí maso >> Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Suroviny na španělské ptáčky:
4 hovězí plátky
20 g slaniny
50 g měkkého salámu
1 vejce uvařené natvrdo
1 sterilovaná okurka
1 velká cibule
hořčice
olej
sůl
mletý pepř
hladká mouka

Příprava španělských ptáčků:
Hovězí plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe kouskem slaniny, salámu, okurky, čtvrtkou vařeného vejce a kouskem cibule. Plátky zabalíme a upevníme jehlami nebo omotáme nití. Drobně pokrájenou cibuli usmažíme na oleji dorůžova, přidáme ptáčky a opečeme je po všech stranách. Podlijeme je vodou a dusíme pod pokličkou. Během dušení je obracíme a podléváme vodou. Když jsou ptáčky skoro hotové, vyndáme je, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vody, pořádně rozmícháme, přidáme maso a dodusíme doměkka. Měkké ptáčky vyjmeme, omáčku přecedíme a podle chuti dochutíme hořčicí a osolíme. Omáčku ještě nakonec prohřejeme i s masem. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.

Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, ptáčky z hovězího masa, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa