Španělské ptáčky
Suroviny na španělské ptáčky:
4 hovězí plátky
20 g slaniny
50 g měkkého salámu
1 vejce uvařené natvrdo
1 sterilovaná okurka
1 velká cibule
hořčice
olej
sůl
mletý pepř
hladká mouka
Příprava španělských ptáčků:
Hovězí plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí,
poklademe kouskem slaniny, salámu, okurky, čtvrtkou vařeného vejce a kouskem
cibule. Plátky zabalíme a upevníme jehlami nebo omotáme nití. Drobně
pokrájenou cibuli usmažíme na oleji dorůžova, přidáme ptáčky a opečeme
je po všech stranách. Podlijeme je vodou a dusíme pod pokličkou. Během
dušení je obracíme a podléváme vodou. Když jsou ptáčky skoro hotové,
vyndáme je, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme,
zalijeme trochou vody, pořádně rozmícháme, přidáme maso a dodusíme
doměkka. Měkké ptáčky vyjmeme, omáčku přecedíme a podle chuti
dochutíme hořčicí a osolíme. Omáčku ještě nakonec prohřejeme
i s masem. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, ptáčky z hovězího masa, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa