Hovězí steak po provensálsku
Suroviny na hovězí steak po provensálsku:
600 g hovězí svíčkové
80 g cibule
200 g hříbků
2 stroužky česneku
kousek másla
olej
trocha cukru
100 g rajčat
tymián
mletý pepř
sůl
petrželka
Příprava hovězího steaku po provensálsku:
Opláchnuté a osušené maso rozkrájíme na silnější plátky, lehce
naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Vložíme do
pánve s rozehřátým olejem a chvíli po obou stranách opečeme. Před
koncem přidáme máslo. Maso vyjmeme, do tuku přidáme jemně pokrájenou
cibuli, kterou necháme jen zpěnit, aby zůstala světlá. Na cibuli přidáme
pokrájené houby a podusíme ve vlastní šťávě. Když je šťáva
vydušená, přidáme pokrájená rajčata, špetku tymiánu, dosolíme a
ještě chvíli podusíme. Nakonec můžeme podle chuti přisladit a vmícháme
sekanou petrželku. Do této šťávy vložíme maso a necháme chvíli
prohřát. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, recepty steak, příprava hovězího steaku, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa