Řezy ze svíčkové se šunkou a žampióny
Suroviny na řezy ze svíčkové se šunkou a žampióny:
600 g hovězí svíčkové
120 g žampiónů
100 g šunky
olej
kousek másla
kečup
pepř
sůl
Příprava řezů ze svíčkové se šunkou a žampióny:
Očištěné a pokrájené žampióny vložíme na rozpuštěné máslo,
posolíme a podusíme doměkka. Z odblaněné svíčkové nakrájíme plátky,
jemně naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji po obou stranách a
vyndáme. Na oleji od opékání osmahneme plátky šunky a vyjmeme. Na olej od
opékání přidáme kousek másla, podlijeme trochou vývaru nebo vodou,
osolíme a krátce povaříme. Na talíři polijeme řezy touto šťávou,
můžeme potřít zahřátým kečupem, ozdobíme plátky šunky a žampióny.
Podáváme s opékanými brambory, bramborovými hranolky a můžeme doplnit
zeleninovým salátem.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, hovězí svíčková recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa, pokrmy z hovězí svíčkové