Hovězí guláš
Suroviny na hovězí guláš:
500 g hovězího masa (nejlépe kližka)
sádlo nebo olej
200 g cibule
1 lžíce rajského protlaku (nemusí být)
hladká mouka
česnek
mletá paprika
pepř
sůl
majoránka
kmín
Příprava hovězího guláše:
Hovězí maso pokrájíme na kostky. Na oleji nebo sádle osmažíme dozlatova
nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a maso. Osmažíme ho po
všech stranách, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Podlijeme vodou,
přidáme rajský protlak a dusíme. Při dušení maso občas promícháme.
Když je maso skoro hotové, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a
osmažíme. Potom zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme.
Na troše oleje nebo sádla zpěníme trochu mleté papriky a přidáme do
guláše spolu s majoránkou. Guláš ještě necháme přejít varem. Hovězí
guláš podáváme s houskovým knedlíkem
nebo s pečivem.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, recepty hovězí kližka, hovězí maso recepty, guláš z hovězího masa, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa