Roštěnky na víně s křenem
Suroviny na roštěnky na víně s křenem:
4 roštěnky
1 dl červeného vína
půlka sterilované kapie
kousek sterilované okurky
3 lžíce kečupu
kousek nastrouhaného křenu
mletý pepř
sůl
olej
kousek másla
Příprava roštěnek na víně s křenem:
Odblaněné roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a
zprudka opečeme na rozpáleném oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové.
Opečené roštěnky vyjmeme na nahřáté talíře. Do oleje od opékání
přidáme kousek másla, na nudličky nakrájenou kapii a okurku, kečup, víno,
sůl, krátce podusíme a přelijeme roštěnky. Posypeme je čerstvě
nastrouhaným křenem a podáváme například s opékanými brambory nebo
smaženými hranolky.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, roštěná recepty, hovězí maso recepty, pokrmy z hovězí roštěné, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa